به گزارش خودرونگاران به نقل از صمت ، بار دیگر تجسم کنید: یافتههای پژوهش جدید که از سوی موسسه بیمه ایمنی بزرگراهها (IIHS) در امریکا انجام شده نشان میدهد «سیستم ترمز خودکار پیشبرخورد» تاثیر شگرفی در جلوگیری از وقوع سوانح رانندگی و تصادفات احتمالی بین خودروها در معابر و جادههای گوناگون شهری و بینشهری دارد.
براساس نتایج این پژوهش، سیستم هشداردنده خودکار پیشبرخورد به تنهایی توانسته تصادفهای برخورد از قسمت عقب خودروها را به میزان 23 درصد کاهش دهد و جالبتر آنکه سیستمهای خودکار ترمز پیشبرخورد این قبیل تصادفات را تا حد چشمگیر 39درصدی کاهش دادهاند.
برای کسب آگاهی و درک بهتر این موضوع که سیستمهای ایمنی اشاره شده در عالم واقعیت چگونه عمل میکنند، موسسه بیمه ایمنی بزرگراهها مجموعه بزرگی از اطلاعات و دادههای آماری شامل تمامی گزارشهای ماموران پلیس درباره تصادفهای از قسمت عقب خودروها در 22 ایالت مختلف امریکا را در سالهای 2010 تا 2014 میلادی به دقت مرور و بررسی کرده است.
موسسه یادشده در پژوهش و بررسی خود، دادههای آماری تصادفات را که مربوط به اتومبیلهای آکورا، هوندا، مرسدسبنز، سوبارو و ولوو بوده و همه آنها مجهز به سیستم هشدار برخورد و سیستم ترمز اتوماتیک بودند با دقتی زیاد بررسی کرده و سپس آمار تصادفهای از قسمت پشت این گروه از اتومبیلها را با اطلاعات مربوط به همین نوع سوانح رانندگی در اتومبیلهایی که به سیستمهای ایمنی جدید اشاره شده مجهز نبودهاند مقایسه کردند، نتیجهای که در پایان این بررسی و مقایسه دادههای آماری حاصل شده بسیار جالب توجه بوده و جای تامل دارد.
موسسه بیمه ایمنی بزرگراههای امریکا (IIHS) در گزارش خود اعلام کرده اگر همه اتومبیلهای در حال تردد در این کشور به سیستم ترمز اتوماتیک پیشبرخورد مجهز بودند، در سال 2013 میلادی تعداد تصادفهای از قسمت عقب خودروها 700 هزار مورد کمتر به وقوع میپیوست.
دیوید زابی، افسر ارشد تحقیق در موسسه بیمه ایمنی بزرگراهها در متن بیانیهای که در همین ارتباط تنظیم و منتشر شده، گفت: «چنانچه این فناوری جدید و کارآمد در خودروهای در حال تردد عمومیت بیشتری پیدا کرده و فراگیرتر شود، بهراحتی میتوانیم انتظار کاهش قابلتوجهی از تعداد سوانح رانندگی بهویژه در برخوردهای از قسمت عقب خودروها و به دنبال آن، همین انتظار و چشمداشت را میتوانیم در کمتر شدن تعداد صدمات جانی و جراحتهای ناشی از این نوع سوانح نیز داشته باشیم. »
گرچه فناوریهای مربوط به سیستم ترمز اتوماتیک خودروهای موجود در بازار نصب و بهکار گرفته شده اما بهزودی شاهد فراهم شدن امکان استفاده از این سیستمها در مدلهای بیشتری از خودروها خواهیم بود.
سال گذشته 10 شرکت خودروساز مطرح توافق کرده و پذیرفتند در آینده نزدیک سیستمهای استاندارد ترمز اضطراری اتوماتیک را در تمامی خودروهای تولیدیشان نصب کرده و به عنوان تجهیزات استاندارد از این سیستم در محصولات خود استفاده کنند. البته موسسه بیمه ایمنی بزرگراهها خاطرنشان کرده سیستم هشداردهنده پیش برخورد بهتنهایی نمیتواند تاثیر آنچنان چشمگیری در کاهش تعداد تصادفاتها داشته باشد، مگر اینکه به همراه سیستم ترمز خودکار پیشبرخورد بهکار گرفته شود.
جسیکا کیشینو قائممقام اداره تحقیق در موسسه IIHS، در بخش دیگری از بیانیه رسمی منتشر شده در پایان پروژه پژوهشی این موسسه اینگونه خاطرنشان کرده: «حتی اگر وقوع تصادفهای رانندگی اجتنابناپذیر باشد، سیستمهای ترمز خودکار گزینهای بسیار مناسب برای ممانعت از بروز صدمهها و جراحتها انسانی یا حداقل برای کاهش شدت این صدمهها خواهند بود که با کاهش سرعت اتومبیل امکانپذیر خواهد شد. »
یکی دیگر از یافتههای جالب توجه در پژوهش انجام شده از سوی موسسه بیمه ایمنی بزرگراهها این موضوع بوده که عموم رانندگان از سیستمهای هشداردهنده انحراف مسیر تنفر دارند.
در مطالعهای که روی 184 وسیله نقلیه در نمایندگی فروش اتومبیلهای هوندا انجام شد، کارشناسان موسسه دریافتند تنها یکسوم سیستمهای هشدارنده انحراف مسیر در این اتومبیلها روشن شده است. موسسه IIHS میگوید بر این گمان است که این وضعیت به دلیل آن است که رانندگان از صدای فرکانس بالای هشداردهنده این سیستم ناراحت و عصبی میشوند و این هنگامی است که رانندگان یاد شده قصه تغییر مسیر حرکتیشان از یک خط به خط دیگر بدون استفاده از چراغ راهنما را داشته باشند و این همان زمانی است که سیستم هشداردهنده تغییر مسیر ناگهانی فعال شده و آلارم هشدار آن با صدای آزار دهندهای روشن میشود.
ایان ریگان دانشمند ارشد تحقیق در موسسه بیمه ایمنی بزرگراههای امریکا در این باره میگوید: «سیستم هشداردهنده خودکار تغییر ناگهانی مسیر ظرفیت بالقوه قابل توجهی برای جلوگیری از وقوع بسیاری از سوانح رانندگی دارد.
به هر حال اگر مردم درک کنند که این سیستم در واقع مانند یک پرستار کودک و نگهبان همیشه آماده میتواند به آنها کمک کند، آن وقت ممکن نبود که از قبول بکارگیری این سیستم و دیگر سیستمهای مکمل آن امتناع کرده و سرباز زنند. »