به گزارش خودرونگاران به نقل از خبرآنلاین، نخستین بار و پس از روی کار امدن دولت یازدهم بود که نام رضا ضراب بابت تخلفات مالی در سالهای قبل و افشای پرونده اختلاس 9 هزار میلیاردی بابک زنجانی بر سر زبانها افتاد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، این آغاز ماجرا نبود. آنچه رابطه رضا ضراب با بابک زنجانی را عمیق تر از تکذیب آن توسط زنجانی در صفحه فیسبوک خود و مصاحبه های رضا ضراب نشان می داد سرمایه های کلان و در هم تنیده این دو تاجر یا بازرگان ایرانی بود.
زمانی از ضراب با عنوان مالک مراکز تجاری در امارات و ترکیه نام برده شد که با استفاده از حسابهای تجاری این مراکز زنجانی را در پروژه به اصطلاح دور زدن تحریم ها یاری می کرده است، اما در یکی از پروندههای جنجالی قضایی ترکیه علیه ضراب که چند سال قبل منجر به بازداشت 70 روزه این تاجر جوان شد تلاش برای دورزدن تحریمها از مهمترین اتهامات وی بود که با تلاش رجب طیب اردوغان از این اتهام تبرئه شد.
ضراب در سال ۲۰۱۳ برای دو ماه در ترکیه به عنوان بخشی از یک تحقیقات فساد بازداشت شد اما بدون اتهام آزاد شد. آن روزها اتهام هایی از قبیل دوستی وی با پسر اردوغان مطرح شد و این که ضراب در رد و بدل کردن محموله های شمش و طلا به ایران ایفای نقش داشته است.
بنابه این گزارش او که شهروندی دوگانه ایران و ترکیه را دارد صاحب و مدیر شبکه ای از شرکت ها در ترکیه و امارات متحده عربی، از جمله رویال هولدینگ ای.اس. بود که جمشیدی برای آن کار می کرد.
بابک زنجانی تاجری که در اواخر سالهای دولت دهم با استفاده از روابط غیرشفافی توانست با فروش نفت و جابهجایی دلارهای نفتی ایران پیش برود نیز نامش همواره در کنار نام رضا ضراب برده میشد. نام این دو نفر با هواپیمایی که بار طلا داشت و در فرودگاه آتاتورک ترکیه برای چندساعتی توقیف شد، پیوند خورده است. گفته میشود که این هواپیما که 1500 کیلو طلا حمل میکرد، فاقد اسناد قانونی بوده است. بعد از دستگیری رضا ضراب در ترکیه در سال ۲۰۱۳ این مساله مطرح شد که او در بازجوییهایش بابک زنجانی را رئیس خود معرفی کرده است. موضوعی که بعدها در آزادی آن را تکذیب کرد. با این همه این مساله در رسانهها انعکاس یافت و بابک زنجانی که هنوز آزاد بود و البته خطر دستگیری را هر لحظه حس میکرد تلاش کرد از ضراب برائت بجوید.
ضراب روز شنبه در میامی بازداشت شد و روز دوشنبه در دادگاهی فدرال حاضر شد و به دستور قاضی دستگیر شد. آنها متهم هستند که به نمایندگی از طرف دولت دوره احمدی نژاد و شرکت های ایرانی کار می کردند.
شبکه بی بی سی به نقل از منابع آمریکا می گوید:براساس ادعانامه ای که در منهتن نیویورک تسلیم دادگاه شد رضا ضراب، ۳۳ ساله، کارمندش کاملیا جمشیدی و حسین نجفزاده، کارمند ارشد یک شعبه بانک ملت ایران، متهمان پرونده هستند.
براساس ادعانامه دادستانی ضراب، جمشیدی و نجف زاده با پنهان کردن معاملاتی که سود آن به دولت احمدی نژاد و نهادهای ایرانی می رسید، برای دور زدن تحریم ها تلاش کرده اند.
رضا ضراب، کاملیا جمشیدی ۲۹ ساله، و حسین نجف زاده ۶۵ ساله به توطئه برای کلاهبرداری از دولت آمریکا، نقض قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین المللی، توطئه برای کلاهبرداری بانکی، و توطئه برای ارتکاب پولشویی متهم هستند.
دیهگو رودریگز، رئیس دفتر افبیآی در نیویورک، گفت که این جرایم در فاصله سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ انجام شد.