خودرونگارانیان

www.BourseKhabarIranian.ir/

شناسه خبر : 616223 سه‌شنبه 20 آبان 1404 10:40

صفر تا صد دوگانه‌سوز کردن خودروها در کشور

خودرونگاران_ طرح گازسوز کردن خودروها پس از دو سال وقفه، با هدف کاهش وابستگی به بنزین و گسترش استفاده از گاز طبیعی فشرده (CNG) در ناوگان حمل‌ونقل کشور از سر گرفته شده است، به گفته مسئولان در هفت‌ ماهه نخست سال گذشته، 12 هزار و 125 دستگاه خودرو به دوگانه‌سوز تبدیل شده‌ که این رقم در مدت مشابه سال جاری با رشدی حدود 168 درصدی به 32 هزار و 462 دستگاه رسیده است.

به گزارش خودرونگاران به نقل از ایسنا، از ابتدای سال 1383 تاکنون که صنعت سی‌ان‌جی در کشور راه‌اندازی شده است، بیش از 110 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی فشرده در کشور عرضه شده که این مقدار معادل  صرفه‌جویی 110 میلیارد لیتر بنزین است که رقم بسیار بزرگی در مقیاس ملی به شمار می رود.  

هم‌اکنون در کشور حدود 4 میلیون و 200 هزار دستگاه خودروی دوگانه‌سوز فعال وجود دارد و طبق گفته مسئولان شرایط ظرفیت عرضه مطلوب است و می توان روزانه بیش از 35 میلیون متر مکعب سی ان جی در جایگاه های عرضه سوخت تحویل داد.           

به‌دنبال اجرای سیاست‌های کلان دولت چهاردهم در زمینه مدیریت مصرف سوخت، کاهش وابستگی به بنزین و توسعه استفاده از گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) در ناوگان حمل‌ونقل کشور، طرح گازسوز کردن خودروها پس از دو سال وقفه، از سر گرفته شده است. این طرح یکی از طرح‌های راهبردی در حوزه انرژی کشور شناخته می‌شود و هدف از اجرای آن افزایش بهره‌وری سوخت، کاهش هزینه‌های ارزی ناشی از واردات بنزین و بهبود وضع زیست‌محیطی شهرهاست.

در هفت‌ماهه سال 1403، 12 هزار و 125 دستگاه خودرو دوگانه‌سوز شده‌اند که این رقم با رشد حدود 168 درصدی به 32 هزار و 462 دستگاه در هفت‌ماهه سال 1404 رسیده است.  

پیش تر اعلام شده بود که خودروهای عمومی از جمله تاکسی‌ها، وانت‌ها و خودروهای فعال در حوزه حمل‌ونقل اینترنتی می‌توانند از طریق سامانه gcr.niopdc.ir ثبت‌نام کنند. پس از ثبت‌نام، این خودروها به یکی از 340 کارگاه تبدیل فعال در کشور معرفی و عملیات تبدیل آن‌ها به‌صورت رایگان انجام می‌شود، همچنین افزون بر خودروهای عمومی، مالکان خودروهای شخصی با مدل 1397 به بالا نیز می‌توانند در سامانه ثبت‌نام کنند.       

روزانه بیش از 1000 دستگاه خودرو را به دوگانه‌سوز تبدیل می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران اواخر مرداد امسال درباره ظرفیت موجود دوگانه سوز کردن خودروها توضیح داد که حدود 340 کارگاه فعال در سطح کشور وجود دارد که می‌توانند روزانه بیش از 1000 دستگاه خودرو را به دوگانه‌سوز تبدیل کنند. این ظرفیت بسیار ارزشمند است و تلاش می‌شود با تبلیغات و اطلاع‌رسانی مناسب، مردم بیشتری  برای ثبت‌نام و استفاده از این ظرفیت ترغیب شود.  

صفر تا صد دوگانه‌سوز کردن خودروها در کشور

در این راستا طی دو روز گذشته شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی در اطلاعیه‌ای از آغاز طرح تبدیل رایگان خودروهای شخصی مدل 1394 و بالاتر به‌منظور افزایش سهم سوخت پاک سی‌ان‌جی در سبد سوخت خودروها خبر داد. طبق این اطلاعیه طرح گفته شده کاملاً رایگان است و متقاضیان بابت تجهیزات ازجمله مخازن و نصب هیچ‌گونه هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند و مالکان خودروهای عمومی (تاکسی، وانت‌بار و تاکسی اینترنتی) می‌توانند چون گذشته نسبت به ثبت درخواست تبدیل خود اقدام کنند.    

محمدصادق عظیمی‌فر - معاون وزیر نیرو درباره اقدام‌های انجام‌شده برای احیای طرح تبدیل و تولید خودروهای دوگانه‌سوز اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود، در هفت‌ماهه سال 1403، 12 هزار و 125 دستگاه خودرو دوگانه‌سوز شده‌اند که این رقم با رشد حدود 168 درصدی به 32 هزار و 462 دستگاه در هفت‌ماهه سال 1404 رسیده است.  

هشت جایگاه سی‌ان‌جی جدید به کشور اضافه شد 

لازم به ذکر است هشت جایگاه جدید سی‌ان‌جی اخیرا به‌منظور توسعه سوخت پاک و افزایش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت کشور، با ظرفیت مجموع 11 هزار و 280 مترمکعب بر ساعت، به‌صورت همزمان در نقاط مختلف کشور با مجموعه سرمایه‌گذاری 6 هزار و 100 میلیارد ریال از سوی دولت و با مشارکت بخش خصوصی راه‌اندازی شدند. 

این جایگاه‌های جدید به‌منظور خدمات‌رسانی به مالکان خودروهای گازسوز به‌صورت تک‌منظوره و دومنظوره در شهرستان‌های ورامین، تالش، زیوه و شهرهای زاهدان، اصفهان، زابل و تبریز راه‌اندازی می‌شوند، همچنین در برخی از این شهرستان‌ها، تاکنون هیچ جایگاه سی‌ان‌جی به‌صورت فعال وجود نداشته است و برای نخستین بار این اقدام انجام می‌شود.

بررسی‌ها حکایت از آن دارد که با تغییر فناوری، تبدیل خودروهای بنزینی به دوگانه‌سوز در سه‌ماهه اخیر، سرعت قابل‌توجهی داشته است و سرعت بخشیدن به تأمین مواد اولیه وارداتی با سفارش‌گذاری، تأمین مواد اولیه بیش از 200 هزار مخزن و تغییر در فناوری تبدیل خودروها با بومی‌سازی تولید کیت نسل 4 در داخل کشور از مهمترین اقدام‌های انجام شده در زمینه تبدیل و تولید خودروهای دوگانه‌سوز به شمار می‌رود.

کلیه حقوق این سایت برای خودرونگارانیان محفوظ است
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2021 www.‎BourseKhabarIranian.ir, All rights reserved.