به گزارش خودرونگاران به نقل از مهر، عباس علی آبادی در مصاحبه با رادیو تهران در مورد اینکه گفته بودید باید قیمت گذاری خودرو بر عهده وزارت صمت باشد، اظهار کرد: این خبر جعلی است؛ من معتقد هستم قیمت گذرای باید توسط بازار انجام شود و معتقد به قیمت گذاری دستوری نیستم.
وی در پاسخ به این سوال که بنابراین شما در رابطه با قیمت خودرو نه به قیمتگذاری دستوری و نه به قیمت گذاری توسط شورای رقابت معتقد نیستید، افزود: در این باره باید از قانون تبعیت کنیم، اما نظر شخصی من این است که باید به سمت بازار آزاد حرکت کنیم و باید انحصارها را از بین ببریم به نحوی که قیمت در رقابت بازار تعیین شود.
علی آبادی در مورد راهکار آزادسازی قیمت، تصریح کرد: گاهی ما در اقتصاد مجبور میشویم که قیمت گذاری کنیم آن هم زمانی که انحصار وجود دارد یا ناترازی شدید که قابل جبران نیست در آن صورت بورس کالا و یا مکانیزمهای دیگر میتوانند به ایجاد شرایط عادلانه در بازار کمک کنند. ولی من معتقدم که رویکردها باید به سمتی باشد که این شرایط را عادی کنیم؛ یعنی اقتصاد را به سمت اقتصادی عادی حرکت دهیم و انحصار را از بین ببریم در این صورت میتوانیم قیمتگذاری نداشته باشیم. ما در وزارت صمت تلاش میکنیم به این سمت حرکت کنیم.
وی افزود: اتفاقاً شورای رقابت مکانیزم درستی است، ولی باید به سمتی حرکت کنیم که اساساً نیاز به قیمت گذاری دستوری نداشته باشیم.
36 شرکت داوطلب تأسیس خودروسازی هستند
وزیر صمت در مورد تولید خودرو، اظهار کرد: بازار تولید خودرو بزرگ نیست؛ بازاری در حدود 2 میلیون خودرو در سال است. در حال حاضر 36 شرکت مونتاژی و واردکننده برای ایجاد شرکتهای خودروسازی داوطلب شدهاند. قطعاً فعالیت 36 خودروساز در این مقیاس بازار زیاد است بنابراین دلایلی موجب ایجاد انگیزه برای تأسیس شرکت خودروسازی در کشور شده است.
علی آبادی گفت: تلاش میکنیم با تجمیع ظرفیتهای فنی، مهندسی و سرمایهای بین شرکتهای موجود پتانسیلی به وجود آوریم که قابل رقابت با دنیا شود تا خودروهایی با مقیاس جهانی و رقابت پذیر با دنیا تولید کنیم.
وی به خودروهای برقی اشاره کرد و افزود: خودروهای برقی خودروهای آینده هستند، البته در بسیاری از کشورها مثل نروژ بیش از 80 درصد خودروها برقی هستند. باید به این سمت حرکت کنیم. برقیسازی خودروها از تاکسی شروع شد و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال جاری تاکسیهای شهر تهران و برخی شهرهای دیگر را برقی کنیم. تاکنون 100 دستگاه شارژ برقی خودرو در برخی از شهرها نصب شده است.
مردم نباید از دسترسی به خودروهای خارجی محروم شوند
علیآبادی با بیان اینکه خودروی برقی در حل معضلات زیست محیطی و مصرف سوخت مفید واقع میشود، تصریح کرد: ناچاریم برای توسعه فناوری و اشتغالزایی در کشور به سمت گسترش تولید داخلی حرکت کنیم. از سویی دیگر تولید داخلی خودرو، ارزبری بسیار کمتری در مقایسه با خودروهای وارداتی دارد اما با توجه به اینکه هنوز خودرو برقی به صورت انبوه تولید نمیشود به همین دلیل در یک بازه زمانی از تاکسیهای برقی وارداتی استفاده میکنیم تا تولید داخل گسترش پیدا کند.
وزیر صمت تاکید کرد: مردم نباید از دسترسی به خودروهای خارجی محروم شوند؛ معتقدم در بازار باید همه نوع خودرو وجود داشته باشد البته دولت حامی تولید داخل است اما این به معنای این نیست که خودروهای خارجی در خیابان نخواهند بود.
وی افزود: هم اکنون واردات خودروهای خارجی آغاز شده و نهایی سازی آئین نامه واردات خودروهای دست دوم به مراحل آخر رسیده و در دستور کار خواهد گرفت. مردم خود را برای تحول در حوزه حمل و نقل آماده کنند. ما دنبال تحول جدی در این بخش هستیم.
باید خودروها را به سمت استاندارد و کیفیت بینالمللی ببریم
علی آبادی در مورد حوادث رانندگی، تصریح کرد: یکی از عوامل بزرگ در حوادث رانندگی بحث فرهنگ رانندگی است، البته این به این معنا نیست که کیفیت خودرو و جادهها در وقوع این حوادث بی تأثیر است. باید خودروها را به سمت استاندارد و کیفیت بینالمللی ببریم؛ البته اکنون فاصله چندانی با استانداردهای بینالمللی نداریم. به جای اینکه به لوکس کردن خودرو توجه کنیم باید برای تأمین ایمنی خودرو به سمت استاندارد سازی خودروها در پلتفرمها و زیرساختها حرکت کنیم.