به گزارش خودرونگاران به نقل از تسنیم، بهروز بستگانی افزود: در حال حاضر خسارت مالی از محل بیمه شخص ثالث انجام می شود که در آبان ماه به تصویب شورای عالی بیمه رسید و در این فرآیند تغییر خاصی ایجاد نشده اما طبق این دستورالعمل جزئیات بیشتری به آن اضافه شده است.
وی ادامه داد: همه کنترل هایی که سابقا شرکت های بیمه در این خصوص انجام میشد هنوز هم انجام می شود و در رابطه با افت قیمت، این رقم بر اساس دستورالعمل و فرمول مشخص میزان آسیب دیدگیها و مواردی از جمله ارزش آن وسیله نقلیه محاسبه میشود.
معاون مرکز مدیریت ریسک و تدوین مقررات بیمه مرکزی گفت: مطابق فرمول محاسبه افت قیمت خودرو، خودروهای تا سن 10 سال مشمول این قانون میشوند و این رقم حداکثر معادلگران ترین خودرو متعارف است و در خصوص وسایل نقلیهای که ارزش آنها کمتر از مبلغ مذکور است، ارزش معاملاتی بلافاصله قبل از وقوع حادثه با نظر موسسه بیمه، ارزیاب مستقل خسارت بیمه، کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضائیه لحاظ میشود.
بستگانی اظهار داشت: در دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسر قیمت وسیله نقلیه توسط بیمه مرکزی، برخی از قطعات خودرو مانند چراغها، جلو پنجره، آیینهها، شیشهها و ... که پیش از این نیز محاسبه نمیشدند از پرداخت افت قیمت خودرو مستثنی شدهاند.
وی افزود: در دستورالعمل افت قیمت خودرو ضمن تعیین انواع خسارتهای افت قیمت خودرو بر اساس شدت و ضعف خسارت و قطعات آسیبدیده، نحوه تعیین میزان خسارت بر اساس سه عامل سن و ارزش وسیله نقلیه و شدت صدمه وارده به آن فرمولبندی شده و میزان خسارت بهوسیله نقلیه زیاندیده از بابت افت قیمت مشخص شده است.
معاون مرکز مدیریت ریسک و تدوین مقررات بیمه مرکزی خاطر نشان کرد: این دستورالعمل جمهوری اسلامی ایران با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، راهنمایی و رانندگی، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه و کانون کارشناسان رسمی دادگستری تهیه شده، اکنون به تصویب شورایعالی بیمه رسیده است.
بستگانی تصریح کرد: با ابلاغ این دستورالعمل از ابتدای زمستان امسال شاهد اجرای مصوبه پرداخت خسارت افت قیمت خودرو توسط شرکتهای بیمه خواهیم بود.