این گروه از شبکه های اجتماعی برای انتشار صحنه های هولناک کشتار جمعی و گردن زدن افراد به ویژه چند گروگان غربی در سال گذشته استفاده می کند.
به گزارش خودرونگاران فراانس پرس نوشت: گروه تروریستی داعش برای ماندن در صدر اخبار رسانهها به رغم فشار نظامی فزایندهای که در سوریه و عراق متحمل می شود، مدام مرزهای وحشت را فراتر می برد و حد و مرزی برای وحشیگیری قائل نیست.
سازمان ملل متحد این گروه را از زمانی که در مناطقی تحت تصرف خود در سوریه و عراق «خلافت» اعلام کرد بارها به جنایت علیه بشر متهم کرده است.
داعش انتشار ویدیوهای مرگبار هولناک را به سلاح اصلی خود برای تبلیغات تبدیل کرده است.
این گروه از شبکه های اجتماعی برای انتشار صحنه های هولناک کشتار جمعی و گردن زدن افراد به ویژه چند گروگان غربی در سال گذشته استفاده می کند.
این گروه تاکنون از طرحی استفاده می کرد که صحنه نخست آن به یک جلاد چاقو به دست و صحنه دوم سر بریده یک قربانی مربوط می شد اما روز سه شنبه ویدیوی کامل سر بریدن چند « جاسوس » را در عراق به نمایش گذاشت.
باراک اوباما رئیس جمهور امریکاماه نوامبر داعش را یک « گروه تروریستی » توصیف کرد که از شبکه های اجتماعی به خوبی استفاده می کند.
میا بلوم استاد جورجیا استیت یونیورسیتی اعلام کرد آنها به شیوه های کاملا بیمار گونه متوسل می شوند چون «فکر می کنند که مردم خسته می شوند و آنها همیشه مورد توجه خواهند بود .»
از جمله اقدامات بیرحمانه آنها می توان به سوزاندن زندانیان در داخل قفس و بستن افراد به دو خودرویی اشاره کرد که در دو جهت مخالف حرکت می کنند. داعش همچنین زندانی ها را با منفجر کردن ستون های شهر باستانی تدمر ( پالمیر ) اعدام می کند.
به علاوه این گروه مسئولیت حملات بزرگی را که در خارج روی داده است، از جمله حملات پاریس (13 نوامبر با 130 کشته ) و منفجر کردن هواپیمای مسافربری روسیه در آسمان مصر ( 31 اکتبر با 224 کشته ) به عهده گرفته است.
بلوم با اشاره به بازی کامپیوتری « کال آو دیوتی » گفت: « این ویدئوهای خشونت آمیز برای افرادی جذابیت دارد که می خواهند « کال آو دیوتی » واقعی را شاهد باشند. افرادی که در گذشته خشونت را تجربه کرده اند می خواهند آن را باز تولید کنند .»
داعش همچنین اوایل دسامبر در یک سناریو که از یک بازی رایانه ای الهام گرفته بود تصاویر کودک سربازانی را منتشر کرد که بین آوارهای یک قلعه در حال جستجوی زندانیانی هستند که کشته اند.
استفاده از کودکان با اهداف تبلیغاتی همچنین شیوه ای برای نشان دادن حراج ترور است.
میا بلوم گفت: « کودکان از ناظران خشونت به عامل آن تبدیل می شوند و این بی سابقه است .»
کارشناس دیگری چارلی وینتر اعلام کرد داعش از این «خشونت افراطی» برای جلب توجه طرفداران خود و به وحشت انداختن مخالفان و همچنین رساندن پیام خود به همه جهان استفاده می کند .»
این کارشناس که اقدامات داعشی ها را در اینترنت پیگیری می کند خاطر نشان کرد تبلیغات این گروه انتشار تصاویر خشونت آمیز و معرفی «خلافت» به عنوان یک آرمانشهر اسلامی» را شامل می شود.
به گفته وی، «ویدیوهایی که بیشترین تاثیر را دارند ویدئوهایی هستند که شیوه های جدید کشتن را به نمایش می گذارند. داعش در ماه های اخیر نوع جدید خشونت را با کشاندن قربانیان پشت یک خودرو تا مرگ آنها، غرق کردن و سوزاندن به نمایش گذاشته است.»
این کارشناس افزود: « داعش به اندازه ای گردن زدن افراد را عادی انجام می دهد که دیگر افراد از دیدن آنها تعجب نمی کنند .»
این تشدید خشونت را می توان با تشدید فشار نظامی مرتبط دانست که این گروه در عراق و سوریه تحمل می کند و همچنین از عزمی برای قدرتمند نشان دادن خود به رغم کاهش اقدامات رسانه ای حکایت دارد.
آرون زلین پژوهشگر مرکز بین المللی مطالعات افراطی گری و خشونت سیاسی این دیدگاه را تایید می کند که آثار رسانه ای داعش در ماه های اخیر در نتیجه چند شکست نظامی در سوریه و عراق کاهش یافته است.
فعالیت های رسانه ای داعش بعد از خشونت های ماه مه این گروه در تدمر و الرمادی عراق به اوج خود رسیده بود.
به گفته زلین، 3762 اثر بین ماه های ژوئن و اوت منتشر شد اما تعداد آنها بین ماه های سپتامبر و نوامبر به 2750 کاهش یافت. این کاهش همچنین احتمال دارد با کشته شدن مقامات رسانه ای داعش در حملات ائتلاف بین المللی ضد داعش مرتبط باشد.
از جمله آنها می توان به جنید حسین شخصیت مهم داعش در توییتر و محمد اموازی معروف به جان جهادی اشاره کرد که اغلب در ویدیوهای مربوط به گروگان های غربی قبل از اعدام شدن آنها ظاهر می شدند.