به گزارش خودرونگاران به نقل از خبرآنلاین،، حسین جابر انصاری نخستین جلسه سخنگویی با اصحاب رسانه را با پاسخگویی به سوالات پرتعداد خبرنگاران رسانه های مکتوب و الکترونیکی و تصویری برگزار کرد. جلسه ای که بر خلاف انتظار آقای سخنگو به جای نیم ساعت، حدود یک ساعت به طول انجامید.
مهمترین صحبت های جابر انصاری بدین شرح است.
* مصوبه کنگره آمریکا درباره محدودیت های سفر به این کشور هم با قوانین تجارت آزاد بینالمللی در تناقض است و هم با اصول اساسی حقوق بشر تناقض اساسی دارد. مصوبه اخیر با روح توافقات هستهای هم به نحوی در تعارض است. اگر صراحت تناقض این مصوبه با برجام قطعی شود، وزارت خارجه به روند بررسیهای آن در چارچوب توافقات اهتمام خواهد داشت.
* گروههای مسالمت جوی معارض در سوریه باید در نشستهای مربوط به سوریه مشخص شوند. در صورتی که بین گروههای معارض مسالمتجو و گروههای تندرو تروریستی تفاوتی قائل نشوند عملا مفهوم معارضه مسالمت جو نفی شده و طبیعی است که دولت سوریه با گروههایی که اقدامات ترورسیتی ندارند وارد مذاکره خواهد شد.
*مسیری که در وین آغاز شده است ایده کلی آن پذیرش نقشآفرینی قدرتهای منطقهای برای حصول توافقی است که باید بین دولت سوریه و معارضین این کشور برای حل بحران سوریه ایجاد شود.
*فاجعه منا در فصل حج رخ داد و به طور طبیعی در این راستا آنچه که اهمیت دارد تعامل سیاسی مناسب و مدیریت درست این بحران از سوی عربستان است و مسأله دوم این است که عربستان مسئولیتهای خود را در برابر این فاجعه بپذیرد.
* وزارت امور خارجه با توجه به ظرفیتهای موجود در حال پیگیری موضوع منا است و امیدواریم با تعامل دولت عربستان و همکاری آن کشور و پذیرفتن مسئولیت جنبههای مختلف این فاجعه از سوی آن کشور بتوانیم در این زمینه به نتیجه برسیم تا مقداری از آلام مردم در این زمینه کاهش پیدا کند.
*سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در مورد سوریه روشن است و استمرار پیدا میکند، در همین راستا براساس درخواست دولت سوریه، ایران کمکهای مستشاری نظامی به سوریه انجام داده و به این روند ادامه میدهد. اما تاکنون درخواستی برای حضور نظامی نداشتهایم.
* تاکنون لغو یادداشت تفاهم آمیا به صورت رسمی به ایران ابلاغ نشده و وقتی به ما به صورت رسمی ابلاغ شد اقدامات لازم را در ارتباط با آن انجام خواهیم داد. توافقنامهای که مورد اشاره قرار گرفت چند سال پیش به درخواست دولت آرژانیتن بین ایران و این کشور امضا شد و این توافقنامه که به نوعی یادداشت تفاهم بود به درخواست دولت آرژانتین امضا شد و ایران برای نشان دادن حسن نیت خود این توافقنامه را قبول کرد.
* همانطور که اعلام شده است اگر روند توافق دو طرف نهایی شود در بازه زمانی نیمه دی ماه روند اجرای توافق در رابطه با تحریمها و سایر موارد آغاز میشود. امیدواریم با مجموعه توافقها و اقدامات صورت گرفته آنچه پیشبینی میشود در اجلاس شورای حکام و سایر مقدمات آغاز شود گفت.
* سیاست ایران مبتنی بر گفتوگو با همسایگان خود است و این سیاست ادامه مییابد. عربستان یکی از همسایگان ایران است و روابط دو کشور ظرفیتهای مهمی برای تغییر فضای موجود دارد و اگر اراده قطعی در دولت عربستان وجود داشته باشد با توجه به سیاستهای ثابت ایران زمینه برای گسترش روابط و تغیییر فضای موجود فراهم است.
*سفیر عربستان در تهران از سوی دولت این کشور به ایران معرفی شده و این موضوع روند قانونی خود را طی میکند و نتایج آن را بعد از طی شدن این روال اعلام میکنیم.
* هنوز تاریخ نهایی برای سفر روحانی به اروپا تعیین نشده و لغو سفرهای قبلی بر اساس توافق دو طرف انجام شد.
*در خصوص حوادث نارداران باید اشاره کنم تلاشها و رایزنیهای ایران با دولت آذربایجان شاهد موفقیت نسبی بود و با این رویداد بهعنوان یک حادثه برخورد شد نه روند و امیدواریم این فرایند ادامه یابد.
*حوادث نیجریه واقعاً اسباب تأسف شدید جمهوری اسلامی ایران است.
*همزمان با انتشار پیام دوم رهبر معظم انقلاب به جوانان غرب، مجموعه اقدام ها و هماهنگ هایی توسط وزارت امور خارجه برای انتشار درست این پیام در سطح جهان انجام و کارگروه هایی در سفارتخانه های جمهوری اسلامی ایران بر اساس هماهنگی که در مرکز وزارت با نمایندگی ها انجام شد شکل گرفت. در نخستین گام اضافه بر ترجمه هایی که همزمان با انتشار پیام انجام شده بود، به 17 زبان محلی جهان هم توسط سفارتخانه های ایران ترجمه شد تا زمینه های انعکاس گسترده تر پیام فراهم شود.
* در خصوص ماجرای تنش بین ترکیه و عراق، امیدواریم دولت ترکیه این موضوع را مورد توجه قرار دهد و اقدامات خود را با دولت مرکزی عراق هماهنگ کند تا در پرتوی این موضوع زمینه برای مبارزه با تروریست بیش از گذشته فراهم شود.
* سیاست ایران مدیریت برخی از موضوعات اختلافی با دولت ترکیه و تاکید بر نقاط مشترک بین دو کشور است. متاسفانه گاهی برخی از سیاستمداران ترکیه با اتخاذ برخی از مواضع احساسی فضای روانی مناسبی که می بایست برای موفقیت این سیاست وجود داشته باشد را تحت الشعاع قرار میدهند. امیدواریم تا آنها با دقت بیشتر و اتخاذ سیاست های روشن تری که میتواند باعث همکاری های گستردهتر دو کشور در زمینه های سیاسی و اقتصادی شود، این زمینه را فراهم کنند تا روابط دو کشور بیش از پیش گسترش پیدا کند و بتوانند در مقابله با دشمن مشترک شان یعنی تروریست به موفقیت بیشتری دست پیدا کنند. ما در این زمینه دارای اراده واضح سیاسی هستیم و امیدواریم دوستان در ترکیه هم با اتخاذ سیاستها و موضع گیری های مناسب تر فضایی را فراهم کنند که زمینه برای پیگیری این سیاست های اصولی محقق شود.