به گزارش خودرونگاران به نقل از صمت، در عین حال تنوع این تحولات نیز بسیار زیاد بود و برآوردهای کارشناسان از بازار جهانی اتومبیل در سال ۲۰۱۵م پیوسته درحال تغییر از یک منبع به مأخذی دیگر بود، چراکه بازار خودرو کشورهای دنیا پیدرپی خبرساز میشدند.
برآورد تحلیلگران متخصص بخش خودرو در موسسه معتبر و باسابقه IHS ـ که از سال ۱۹۵۹م تاسیس شده و به مشتریانش در بیش از ۱۸۰ کشور جهان خدمات گوناگونی در زمینه اطلاعات و مشاورههای تخصصی بهویژه در حوزه اقتصاد ارائه میکند ـ حاکی از تولید ۸۸ میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه انواع خودروی سواری و تجاری در جهان در سال تازه به پایان رسیده ۲۰۱۵ میلادی است.
بازار فروش خودرو در محدوده امریکای شمالی در این سال رشد قابلتوجهی را به ثبت رساند. برآوردهای پژوهشکده پلانکت در این زمینه بیانگر آن است که میزان فروش اتومبیلهای سواری و کامیونهای سبک در امریکا از ۱۷ میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۴م به ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۵م افزایش پیدا کرد و این رشد فروش، بهویژه در ۳ ماه چهارم سال گذشته مانع از کاهش شتاب حرکتی بدنه اقتصاد این کشور شد.
محاسبات تحلیلگران بانک اسکوتیا نشان میدهد در میان کشورهای منطقه امریکای شمالی، بازار خودرو در کشور مکزیک با رشدی۲۰ درصدی و فروش یک میلیون و ۱۳۰ هزار خودرو در سال ۲۰۱۵م بالاترین نرخ رشد فروش را در میان این کشورها به نام خود ثبت کرده، در حالی که بازار خودرو در کانادا با نرخ رشدی آهستهتر در پایان سال گذشته آمار فروش یک میلیون و ۸۶۹ هزار دستگاه را در کارنامه خود ثبت کرد.
در بازار جهانی خودرو و در میان کشورهای جهان آنطور که در گزارشهای منتشر شده میتوان مشاهده کرد، بزرگترین روند روبه رشد فروش در سال ۲۰۱۵م در بازار خودروی چین بوده و برآوردهای مقدماتی از عملکرد این بازار هر چند هنوز عدد و رقم دقیقی را نشان نداده است اما با این وجود رشد فروش سالانه خودروی چین براساس میزان استقبال کمنظیری که بازار مصرف داخلی این کشور شاهد آن بوده و مقایسه اجمالی آن با شاخص مشابه آن در سال ۲۰۱۴م حکایت از ثبت بالاترین رشد صعودی فروش خودرو در چین در سال گذشته میلادی دارد و در عمل، بازار خودروی چین در حال حاضر تبدیل به بزرگترین بازار فروش خودرو در سراسر جهان شده است.
از زاویهای دیگر اما باید عنوان یکی از بزرگترین برندهها در بازار جهانی خودرو در سال ۲۰۱۵م را در دوردست و به کرهجنوبی اعطا کرد. در بازار به شدت رقابتی خودرو در کرهجنوبی شرکت هیوندای همراه با نشان (برند) تجاریاش کیا، سال گذشته از استقبال زیاد و رشد قابلتوجه فروش جهانی محصولات خود لذت بسیاری برد. بیشتر مشتریان این خودروساز در واقع جذب قیمتهای منطقی و معقولانه، گارانتیهای عالی و کیفیت تولید در کلاس جهانی این شرکت کرهای شدند.
سوای بازار فروش خودرو، باید به آمار خودروهای فعال و در حال حرکت نیز توجه ویژهای شود. براساس برآوردها و آمار موجود از تمامی کشورها، در پایان سال ۲۰۱۵م در شرایطی که امریکا با ۲۶۰ میلیون اتومبیل سواری و خودروی سبک تجاری بیشترین آمار را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده بود، برآورد شده که تا انتهای سال گذشته میلادی در سراسر جهان تعداد کل اتومبیلهای سواری و کامیونها و خودروهای سبک تجاری به حدود یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دستگاه رسیده و به طور میانگین در هر سال چیزی بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون دستگاه بر این تعداد افزوده میشود.
موضوع مهم دیگری که در سال گذشته بهوضوح مشهود بود، گرایش بیشتر تولیدکنندگان معتبر و بزرگ خودرو دنیا به سوی تولید اتومبیلهایی کوچکتر اما با قابلیتها و کارآیی بالاتر است، بهویژه در رابطه با میزان سوخت و انرژی که به ازای تردد و حرکت خودرو مصرف میشود. به همین دلیل بیشترین سرمایهگذاری خودروسازان در این مسیر انجام شده و همچنان نیز ادامه دارد و نمونههای این موضوع را میتوان در شرکتهایی نظیر کرایسلر و فیات ـ که همکاری و تولیدات مشترکشان در طول سالهای اخیر برای دورهای جدید بهشدت تقویت و زمان آن را تمدید کردهاند ـ هوندا، فولکسواگن، تویوتا، هیوندای، نیسان و پژو مشاهده کرد. تمام نشان(برند)های لوکس اتومبیل مانند مرسدسبنز، بامو، لکسوس و آئودی نیز مدتی است به تولید خودروهای کوچک و همچنین اتومبیلهایی که دارای بالاترین بازدهی مصرف سوخت هستند، پرداختهاند و این روش خود را در سالهای آینده نیز با قوت تمام ادامه خواهند داد.