توجه به رایزنیهای انجام شده و همچنین شرایط مساعدی که در صنعت خودرو در پساتحریم ایجاد خواهد شد بهطور حتم میزان بهرهوری در صنعت خودرو تا ۲ سال آینده متفاوتتر از حال حاضر خواهد بود.
به گزار خودرونگاران به نقل از صمت، به طور قطع برای دستیابی به وضعیتی ایدهآل در صنعت خودرو باید تا حدودی در کنار حذف یا کمرنگ شدن اثرات منفی که میتواند خطرات جانی را برای جامعه به همراه داشته باشد، صنعت خودروسازی جهان باید همگام و در قالب استاندارد حرکت کند. با اجرایی شدن برجام شرایط مناسبی برای مذاکره با صنایع خودروسازی بینالمللی بهوجود آمده، قراردادهایی با صنایع مختلف در این مدت منعقد شده است. دراین شرایط سازمان ملی بهرهوری همواره این مطالبه را داشته که باید براساس این قراردادها فناوریهای روز و پیشرفته به ایران وارد شده و کالاها از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا به راحتی قابلیت صدور داشته باشند. از اینرو امیدواریم در ۱/۵ تا ۲ سال آینده شاهد افزایش کیفیت و بهرهوری در صنعت خودرو باشیم. تولیدات خودروسازان ایرانی تا حدود ۷ سال گذشته و پیش از اعمال تحریمها به مراتب کیفیتر از حال حاضر بود اما پس از سخت شدن شرایط تحریم و قطع ارتباط با صنایع خودروسازی ازجمله پژو، فضا به سمتی پیش رفت که این دو شرکت خودروسازی توان تولید باکیفیت همانند زمانی که با شرکتهای بزرگ در حال مبادله بودند را از دست دادند که این مسئله بر روند کیفی تولیدات آنها اثر گذاشت.
آخرین آمارهای بهرهوری نشان میدهد که در سال ۱۳۹۳ از رشد اقتصادی ۳درصدی حدود ۲/۲۱درصد متعلق به بهرهوری است این در حالی است که اگرچه آمار سال ۱۳۹۴ هنوز بهطور کامل از سوی مراجع رسمی منتشر نشده، اما برآوردهای چندماهه بیانگر آن است که رشد اقتصادی مانند سال ۱۳۹۳ نبوده و به پیروی از آن سهم بهرهوری نیز کاهش یافته است.
رویا طباطبایی - رییس سازمان ملی بهرهوری