شناسه خبر : 426637
تاریخ انتشار :
فرصتی برای انعقاد قراردادهای جدید در صنعت قطعه
دستاوردهای نمایش توانمندی‌های قطعه‌سازان ایرانی در فرانسه

فرصتی برای انعقاد قراردادهای جدید در صنعت قطعه

نمایشگاه یک روزه صنعت قطعه‌سازی ایران در فرانسه که با هدف معرفی توانمندی‌های صنعت قطعه کشور برگزار شد، مارا بر آن داشت که برای ارزیابی دستاوردهای نمایشگاه سراغ شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه برویم.

به گزارش خودرونگاران به نقل از صمت ، آنچه از اظهارات شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه برمی‌آید این است که شریک فرانسوی ضمن شناخت توانمندی قطعه‌سازان ایرانی، فضا را برای همکاری‌ها بیشتر دوطرف فراهم کرده است.


بستری برای ارتباط نزدیک
حمید معدن‌کن، یکی از غرفه‌داران نمایشگاه قطعه‌سازی فرانسه درباره دستاوردهای نمایشگاه یک روزه قطعه‌سازان ایرانی در فرانسه  گفت: شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی دستاوردهای خوبی برای صنعت قطعه‌سازی کشور دارد. او در ادامه به اهداف برگزاری این نمایشگاه پرداخت و افزود: شناخت شرکت خودروسازی رنو از صنعت قطعه‌سازی داخل و توانمندی‌های تولیدکنندگان ایرانی به اندازه شرکت پژو فرانسه نبود اما برگزاری این نمایشگاه بستر لازم برای ارتباط‌گیری بیشتر را فراهم کرد.
وی گفت: البته این ارتباط در نمایشگاه حاضر حداقل بود زیرا تمام قطعه‌سازان ایرانی در این نمایشگاه حضور نداشتند، در حالی که صنعت قطعه‌سازی ایران ظرفیت بالایی برای همکاری‌های بین‌المللی دارد.
این کارشناس صنعت قطعه در ادامه درباره ارتباطات قطعه‌سازان داخلی با شرکت رنو نیز اظهار کرد: حضور قطعه‌سازان در این نمایشگاه برای معرفی توانمندی‌های آنها موثر بود و مورداستقبال مقامات ارشد رنو قرار گرفت و به نظر می‌رسد مقدمه یک سلسله از قراردادهای جدید برای صنعت قطعه کشور رقم خورده است.


شناخت رنو از توانمندی‌های صنعت
معدن‌کن در پاسخ به این پرسش  که با وجود ساخت خودروهایی از این شرکت در داخل کشور چرا داخلی‌سازی قطعات آن از سوی قطعه‌سازان داخلی انجام نشده است، گفت: شرکت رنو بیشتر قطعات خودروهای خود را از خارج وارد می‌کرد و زمینه داخلی‌سازی آنها همانند شرکت پژو فراهم نبود. این در حالی است که بیشتر قطعات خودروهای شرکت پژو، بومی‌سازی شده‌اند به طوری که هنگام تحریم بدون وابستگی، قطعات موردنیاز در داخل تولید می‌شدند. وی افزود: هرچه عمق خودکفایی صنعت قطعه بیشتر باشد توان وارد کردن تعداد خودروهای بیشتری در چرخه تولید و ساخت در صنعت کشور وجود دارد. در حال حاضر ارتباط برقرار شده و آشنایی رنو با قطعه‌سازان داخل افزایش یافته است و این باعث شده دید بهتری نسبت به صنعت قطعه‌سازی ایران پیدا کنند.
ورود قطعه‌سازان ایرانی به زنجیره تامین
معدن‌کن درباره فراهم بودن شرایط ورود قطعه‌سازان ایرانی به زنجیره تامین این شرکت اظهار کرد: زمینه‌ها برای این امر و حتی همکاری درباره مدل‌هایی که در کشور ساخته نمی‌شوند، وجود دارد. برای نمونه در حاشیه این نمایشگاه مذاکراتی برای تامین برخی از قطعات خودروهای ساخت رنو از سوی شرکت‌های ایرانی انجام شد.
وی در تشریح شرایط همکاری رنو با قطعه‌سازان ایرانی تصریح کرد: شرکت رنو به دنبال قطعه‌سازانی است که تولیدات خود را بر اساس معیار و استانداردهای بین‌المللی انجام دهد و قیمت تمام شده قطعات آن نیز پایین باشد. این فعال صنعت قطعه‌سازی در ادامه اشاره کرد: هزینه تمام شده تولید قطعات در ایران ارزان تمام می‌شود اما درباره تیراژ تولید باید مذاکراتی بین دو طرف انجام شود، زیرا ممکن است برخی قطعات در داخل صرفه اقتصادی برای تولید نداشته نباشد. بنابراین ضروری است در همکاری‌ها نخست توانایی‌ها مشخص شده و سپس بر اساس داشته‌ها، برنامه‌ریزی لازم انجام شود. وی گفت: نمایشگاه قطعه‌سازان ایرانی در فرانسه بستر این همکاری را فراهم کرد زیرا فرصتی بود تا قطعه‌سازان داخلی با معرفی خود، وارد بازار صادرات شوند. معدن‌کن همچنین در زمینه حضور در نمایشگاه و ارتقای فناوری صنعت قطعه نیز گفت: ارتباط با کشورهای سرآمد در صنعت خودرو، کمک بسیاری به روزآمد کردن دانش می‌کند و این حضور و مذاکره با همکاران خارجی از نزدیک نیز به طور قطع بی‌تاثیر نیست.
این فعال قطعه‌ساز در نهایت عنوان کرد: اگر نمایشگاه مشابهی در ایران برگزار شود به طور قطع بازخوردها بیشتر خواهد بود زیرا نمایشگاه‌های خارج از کشور به دلیل مشکلات حمل‌ونقل قطعات و زمانبری طولانی، شرایط را برای حضور تعداد زیاد قطعه‌سازان دشوار می‌کند اما برگزاری این نوع نمایشگاه‌ها در داخل با امکانات، بازدهی بیشتری خواهد داشت.

 


توانایی قطعه‌سازان در ایجاد ارتباطات بین‌المللی
مجید یحیایی، یکی دیگر از شرکت‌کنندگان نمایشگاه فرانسه در این‌باره  گفت: این نمایشگاه بستر مناسبی برای برقرار کردن ارتباطات صنعت قطعه کشور و شرکت رنو فرانسه بود و زمینه‌ای فراهم کرد تا خودروسازان خارجی به ویژه رنو، شناخت بهتری از قطعه‌سازان ایرانی داشته باشند.
وی افزود: با توجه به توانایی هر یک از قطعه‌سازان برای ایجاد ارتباطات بین‌المللی، حضور در این نمایشگاه‌ها می‌تواند شرایط مساعدی برای قطعه‌سازان فراهم کند زیرا هر یک از افراد و شرکت‌های متقاضی برای حضور در نمایشگاه باید سلسله عامل‌هایی را در خود آماده کرده باشند. این فعال صنعت قطعه‌سازی کشور گفت: موقعیت برخی شرکت‌ها برای ارتباط با رنو در سطح مناسبی قرار داشت زیرا محصولات تولیدی آنها از قطعات اصلی خودرو بود بدین ترتیب توانستند با حضور در این نمایشگاه توانمندی‌های خود را به تیم مهندسی رنو معرفی کنند. وی تصریح کرد: در مجموع این نمایشگاه برای ورود قطعه‌سازان ایرانی به بازار فرانسه مناسب بوده اما اینکه هر قطعه‌ساز تا چه اندازه توانسته از این بستر استفاده کند، بستگی به توانمندی‌های قطعه‌سازان دارد زیرا ارتباطات بین‌المللی به توانایی شرکت‌ها بازمی‌گردد.
ظرفیت صنعت قطعه
یحیایی در پاسخ به این پرسش   که آیا توانمندی واحدهای داخلی در بحث فناوری‌های روز در سطحی قرار دارد که به زنجیره تامین خودروسازان جهانی متصل شوند، گفت: نمایشگاه قطعه فرانسه برای بازار خودروهای رنویی بود که در داخل تولید می‌شوند و اینکه چه میزان توانمندی در میان قطعه‌سازان ایرانی وجود دارد بسته به ظرفیت واحدهای تولیدی داخل در این صنعت متفاوت است.
او ادامه داد: در حال حاضر تامین قطعات سایر خودروهایی که در ایران تولید نمی‌شوند جزو سرفصل‌های آنها قرار ندارد و فرانسوی‌ها در نظر دارند ابتدا سازندگان کشورهای دیگر را در مقایسه با سازندگان خود بسنجند اما ممکن است هدف بعدی تامین قطعات دیگر مدل‌هایی باشد که در ایران تولید ندارند. این فعال صنعت قطعه‌سازی افزود: نمایشگاه فرانسه برای این بود که توانمندی قطعه‌سازان منتخب ایرانی در این نمایشگاه سنجیده شود و به تیم مهندسی رنو معرفی شوند که به نظر می‌رسد این هدف محقق و ارتباط برقرار شده است.

 

نظرات

نظر شما

: : :




آرین پارس موتور

کرمان موتور

ایران خودرو

مدیران خودرو



پرشیا خودرو

تابلو نرخ
اینفوگرافی


کلیه حقوق این سایت برای خودرونگاران محفوظ است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

khordonegaran
Copyright © 2021 www.‎khordonegaran.ir‎, All rights reserved.