به گزارش خودرونگاران به نقل از صبحانه، بیامو (BMW) یا همان Bayerische Motorenwerke در ۷ مارس سال ۱۹۱۶ و با نام اولیهی (BFW (Bayerische Flugzeugwerke تشکیل شد و در ابتدا شروع به ساخت پیشرانههای هواپیما نمود. پس از سالها فعالیت، این شرکت رکوردهای متعددی در زمینههای ارتفاع و سرعت پرواز از خود بر جای گذاشت؛ همچنین به یکی از بهترین گزینهها در بازار و پیستهای مسابقهای تبدیل شد. گزارش زیر به مناسبت صدمین سالگرد تاسیس این شرکت تهیه شده است.
۱۲- سوپر اسپرت M1 بیامو قرار بود توسط لامبورگینی ساخته شود
بیامو و لامبورگینی در سال ۱۹۷۰ برای ساختن یک خودروی مسابقهای به توافق رسیدند. آلمانیها قرار بود که پیشرانه و برخی قطعات سیستم تعلیق را تهیه کنند و ایتالیاییها کارهای مربوط به ظاهر و بقیه کارها را انجام دهند. به دلایل مالی و در دقایق آخر، لامبورگینی خود را از این توافق بیرون کشید. بعدها لامبورگینی این توافق صورت نگرفته را "یکی از بزرگترین لحظات در تاریخ شرکت" نامید. پس از این ماجرا بیامو خود را آماده کرد و به آلمان برگشت و بیامو اصیل M1 در آن زمان زاده شد.
۱۳- گروه طراح M1 عجیبترین گروه در تمام دورانها است
برای لحظهای بیامو M1 را فراموش کنید. جورجتو جیاجیارو این ماشین افسانهای را طراحی کرد، او همان کسی است که ماشین DeLoren، اسلحهی برتا U22، ماشین لوتوس Sprit و دوربین نیکون D4 را طراحی کرده است.
۱۴- بیامو نخستین ماشین الکتریکی خود را در سال ۱۹۷۲ ساخت
اگر چه المپیک مونیخ تحت الشعاع خشونتهای آن دورهی المپیک قرار داشت، اما بیامو اولین خودروی تمام الکتریکی خود که نسخهای از مدل ۱۶۰۲ بود را در سال ۱۹۷۲ و در المپیک مونیخ معرفی کرد. این خودرو از ۱۲ باتری استفاده میکرد و دارای قابلیت طی مسافت ۳۰ کیلومتری بود. این مدل بیشتر یک دستاورد مهندسی بود تا یک محصول موفق در بازار فروش. این خودرو کمتر از ۵۰ اسب بخار قدرت داشت که برای آن زمان قابل قبول بود.
۱۵- بیامو با پیشرانهای که ۲۰ سال پیش ساخته شده بود توانست قهرمان مسابقات فرمول یک جهان شود.
پیشرانه چهار سیلندر M10 سیر تکاملی را از سال ۱۹۶۲ آغاز کرد؛ این پیشرانه در ابتدا ۷۵ اسب بخار قدرت داشت. اما در سال ۱۹۸۳ مهندسان با تغیراتی که روی آن دادند، توانستند قدرت آن را به ۱۴۰۰ اسب بخار افزایش دهند. این تغییرات بسیار زیاد و سنگین بوده اما ظاهرا اساس این پیشرانه با نمونهی اولیه تفاوتی نداشته است و نلسون پیکه به کمک آن قهرمان رقابتهای فرمول یک شد.
۱۶- آنها هنوز هم قطعات مربوط به زمان جنگ جهانی دوم را میسازند
اگر شما برای مسابقه دادن و رانندگی با مدل کلاسیک ۳۲۸ برنامهریزی میکنید، هنوز هم میتوانید یک گیربکس جدید برای آن خریداری نمایید. در برنامهٔ کلاسیک بیامو گروهی از مکانیکها حضور دارند که فقط قطعات جدید مدلهای قدیمی را میسازند و شما میتوانید به صورت آنلاین آنها را خریداری نمایید.
۱۷- بیامو کارخانهٔ قدیمی ساخت موتورسیکلت در مونیخ را برای ساخت قطعات کلاسیک دوباره خریداری کرد
اگر در این باره فکر کنید متوجه حس رمانتیک آن میشوید. بیامو قطعات جدید مربوط به مدلهای کلاسیک را در ساختمان کلاسیک بیامو تولید میکند.
۱۸- آنها همچنین فضای داخلی هواپیما را طراحی میکنند
کابینهای قسمت first class هواپیمایی سنگاپور توسط بیامو طراحی شده و این نشانگر فعالیت روزهای اول این شرکت است که پیشرانههای هواپیما را میساخت.
۱۹- بیامو Z1 جالبترین درها را در بین تمام خودروها دارا است
این در حالی است که این خودرو قیمت بسیار زیادی مثل نمونههای سوپر اسپرت ندارد و متاسفانه تعداد کمتر از ۸۰۰۰ دستگاه از آن ساخته شد.
۲۰- بیامو تقریبا Z1 کوپه هم ساخت
حتی گفتن این حرف نیز بسیار عجیب است، اما طراحی این خودروی مفهومی تا حدودی جذاب است. این خودرو شباهتهای زیادی نیز با Z3 کوپه دارد.
۲۱- بیامو مانند لگو است
شما میتوانید یک سری ۳ مدل ۱۹۸۰ (E3) بخرید، و برای سیستم تعلیق عقب و ترمزها از مدل اولیهی M کوپه سال ۲۰۰۰، سیستم تعلیق جلو و ترمزها از M3 سال ۱۹۹۰، گلگیرها از مدل ۲۰۰۲ توربوی متعلق به سال ۱۹۷۰ و سیستم فرمان از مدل Z3 متعلق به سال ۱۹۹۰ استفاده کنید و در نهایت یک خودروی شگفتانگیز مونتاژ کنید. میتولنید این کار را با مدلهای جدید بیامو نیز انجام دهید.