خودرونگاران- معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از اجرای آزمایشی سامانه جریمه هوشمند رانندگان بدون بارنامه در یکی از محورهای مواصلاتی کشور خبر داد و گفت: با رفع اشکالات احتمالی، این سامانه از ابتدای دی امسال در تمام محورهای شریانی کشور اجرا می شود.
به گزارش خودرونگاران به نقل از ایرنا ، شهرام آدم نژاد افزود: این سامانه به صورت هوشمند بر اساس اطلاعات بانکهای اطلاعاتی خود اقدام به جریمه هوشمند ناوگان بدون بارنامه میکند.
وی گفت: کنترل و نظارت بر ناوگان حمل و نقل عمومی از اهمیت زیادی برخوردار است و همه مسایل مربوط به معاینه فنی، کارت هوشمند، صحت و سلامت راننده و ویژگیهای ایمنی بارگیری و همه مقررات و معیارهای فنی در حوزه ایمنی بار بر اساس کنترل بارنامه انجام میشود.
معاون برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار داشت: لذا داشتن بارنامه از این لحاظ اهمیت زیادی پیدا میکند، چرا که تمام نظارتهای مورد نیاز ناوگان حمل و نقل عمومی متصل به بارنامه است.
آدم نژاد یادآورشد: واقعیت این است که در حوزه حمل و نقل جادهای ممکن است بعضی از کامیونهای باری بدون بارنامه تردد کنند که به عنوان تخلف بارز محسوب میشود. روش قبلی برای کنترل این وضعیت این بود که پلیس راه کنترل کنننده بود و اگر کامیونی بارنامه نداشت، جریمه میشد.
وی با بیان اینکه به همین منظور از این به بعد تشخیص این مشکل را به یک سامانه IFS یا سامانه جریمه هوشمند سپردیم، گفت: برای کنترل این مهم با توجه به توسعه راه ها و افزایش تردد در کشور نیازمند یک سیستم الکترونیکی هوشمند بودیم.
آدم نژاد خاطرنشان کرد: IFS سامانهای است که بر اساس اطلاعات پنج بانک اطلاعاتی اقدام به جریمه هوشمند ناوگان بدون بارنامه می کند و متشکل از پنج سامانه های توزین حین حرکت﴿WIM﴾، سامانه بارنامه برخط، سامانه تجمیع پلاک خوانی، سامانه کارت هوشمند و سامانه معاینه فنی است.
به گفته آدمنژاد، با تجمیع این پنج سامانه و هماهنگی با پلیس راه کشور این طرح این هفته به صورت پایلوت در یکی از محورهای شریانی راهاندازی میشود و در صورت رفع اشکالات احتمالی تا دو ماه آینده در تمام محورهای شریانی اجرا خواهد شد و همه محورها به صورت سیستماتیک کنترل میشود. اگر کامیونی با بار بدون بارنامه تردد کند هم جریمه شده و هم به کمیسیون ماده یازده تخلفات رانندگان معرفی میشود.
به گزارش ایرنا، به منظور افزایش ایمنی بیشتر در راه های کشور و کاهش حوادث رانندگی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در نظر دارد استفاده از سیستم های هوشمند را به صورت گسترده در 34 هزار کیلومتر راه های شریانی کشور بکارگیرد.