به گزارش خودرونگاران، شاید به همین دلیل است که این روزها بحث ایمنی و کیفیت از سوی خودروسازان بسیار بیشتر از تغییرات ظاهری مورد توجه قرار می گیرد و به روز رسانی موارد فنی و ایمنی خودروهای جدید از اولویت های خودروسازان است .
به این دلیل سعی کردیم در گزارشی به برشمردن برخی سیستم های ایمنی مورد نیاز در خودروها بپردازیم تا خودروسواران بیشتر با انچه ایمنی خودرو نامیده می شود آشنا شوند.
ترمز ضدقفل یا ABS
تاقبل از اواسط دهه 90 میلادی، ABS میان خودروسازان محبوبیتی نداشت. بدون ABS ، رانندهها مجبور بودند برای قفلنشدن چرخها در سطوح لغزنده، مدام پدال ترمز را فشار دهند. در این حالت، فرمان خودرو در کنترل راننده نبود. اما بزرگترین مزیت ABS نیز همین فرمانپذیری خودرو در هنگام سرخوردن است. همچنین ABS در هر لحظه میتواند فشار ترمزها در هر چهار چرخ به صورت جداگانه تنظیم کند.
کنترل پایداری یا ESP
قطعا بعد از ابداع ترمزهای ABS ، کنترل پایداری یا ESP مهمترین دستاورد مهندسان برای ارتقای ایمنی خودروهاست. کمپانی آلمانی بوش سال 1995 برای نخستینبار پای ESP را به دنیای خودروها باز کرد. به نظرتان اولین خودروهایی که به ESP مجهز شدند چه مدلهایی بود؟ مرسدس S-class و بامو سری7 این سیستم در هر لحظه عملکرد سیستمABS ، کنترل کشش و همچنین میزان چرخاندن فرمان را رصد میکند و در صورت تشخیص شتاب جانبی، وارد عمل میشود. از سال 2012 وجود ESP برای تمام خودروهای بازار ایالات متحده اجباری شد
سنسور باد تایر یا TMPS
سنسور باد که به تازگی در بازار کشورمان زیر نامش را میشنویم، از 2007 در ایالات متحده اجباری شد. TMPS دو مدل دارد؛ نسخههای ارزانترش تعداد دور هر چرخ را محاسبه میکنند و در این حالت چرخی که فشار تایر استانداردی نداشته باشد، سریعتر میچرخد و لو میرود. اما برای نسخههای گرانتر TMPS از یک سنسور فشار وایرلس در هر چرخ استفاده میشود
ایربگهای جانبی یا SAS/SAB
اولین ایربگ جانبی جهان را ولوو در مدلهای 850 خود معرفی کرد. برخی خودروسازان مانند مرسدس، از دو ایربگ جانبی در هر دو طرف صندلی استفاده میکنند ولی برخی دیگر مثل جنرال موتورز معمولا از یک ایربگ جانبی، که بین صندلیها جاسازی میشود، بهره میبرند.
ایربگ پردهای
سال 1999 برای اولینبار ایربگ پردهای در ولوو S80 معرفی شد. ایربگ پردهای برای هر دو ردیف سرنشینان است و علاوهبر کاهش صدمات وارده از طرف بدنه، مهمترین کاربردش در امان نگهداشتن سرنشینان از شیشههای شکسته است. این ایربگها علاوه بر سنسور ضربه، به سنسور شتاب جانبی نیز مجهزند تا در هنگام واژگونی خودرو بلافاصله فعال شوند. داشتن ایربگ پردهای مانند ایربگ جانبی، برای خودروها الزامی نیست.
زنونهای هوشمند
اصلیترین مزیت زنون نسبت به پروژکتور، درخشش بیشتر و روشنکردن محدوده دید بیشتر است. این روزها اکثر خودروهای لوکس به چراغهای اتولایت مجهزند و راننده دیگر نیازی به فشردن دکمهای برای روشن و خاموش کردن چراغها ندارد. اما یک مرحله بالاتر از اتولایت، چراغهای هوشمندند. این چراغها به سنسور نور مجهزند و با توجه به تاریکی جاده یا حتی خودروهایی که از مقابل میآیند، نور بالا یا نور پایین چراغها را به صورت اتومات تغییر میدهند. همچنین در چراغهای هوشمند، لنزهای چرخشی وجود دارد و متناسب با جهت چرخاندن فرمان، این لنزها نیز حرکت میچرخند.