به گزارش خودرونگاران به نقل از صمت،کاظم محمدینیکخواه، فعال بازار خودرو در پاسخ به پرسش درباره وضعیت بازار خودرو اظهار کرد: اگر نگوییم وضعیت بازار بدتر شده اما به طور قطع بهتر نیز نشده است و رکود همچنان در نمایشگاههای خودرو حضوری پررنگ دارد. نعمتالله کاشانی، رییس پیشین اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران نیز از رکود بازار خودرو خبر داد و گفت: همچنان کسادی بازار، نمایشگاهداران را آزار میدهد.
عرضه و تقاضا در ۲ جهت مخالف
محمدینیکخواه در ادامه گفت: در حال حاضر عرضه وجود دارد اما کسادی مربوط به بازار تقاضا است. کاشانی نیز در همین زمینه گفت: بازار عرضه و تقاضا به گونهای است که خط این دو منحنی در جهت مخالف یکدیگر در حال حرکت است. این دو فعال بازار درباره وضعیت قیمتها نیز عنوان کردند: هماکنون خودروهای داخلی به قیمت کارخانه خرید و فروش میشود، به جز ال۹۰ اتوماتیک که قیمت آن به دلیل عرضه اندک یکمیلیون تومان بالاتر از قیمت شرکت است، قیمت دنا نیز به طور تقریبی ۵۰۰هزار تومان بالاتر از قیمت کارخانه است. محمدینیکخواه گفت: بر اساس پیشبینیها قرار است تیراژ تولید این دو نوع خودرو افزایش یابد که در این صورت قیمت آنها کاهش خواهد یافت. کاشانی درباره کسادی بازار خودروهای داخلی گفت: کیفیت خودروها موردپسند مصرفکنندگان نیست از این رو رغبتی برای خرید وجود ندارد. محمدینیکخواه اضافه کرد: شورای رقابت مجوز افزایش محدود قیمتها را صادر کرده است اما بازار کشش لازم را ندارد بنابراین خودروسازان از افزایش قیمت امتناع کردند و در حال حاضر قیمتها همان قیمت گذشته است. وی افزود: بر اساس مصوبه شورای رقابت قرار بود از ابتدای خرداد شرکتها نسبت به اعمال افزایش قیمتها اقدام کنند اما به دلیل نبودن کشش لازم بازار این مصوبه در عمل اجرایی نشد.
کاهش برخی مدلهای وارداتی
این فعال بازار در ادامه تشریح وضعیت بازار خودرو، به خودروهای وارداتی اشاره کرد و گفت: در این نوع خودروها عرضه در کف بازار زیاد و تقاضا محدود است و تمام نشانها نظیر بنز و... با شرایط و تسهیلات بدون بهره به وسیله واردکنندگان معامله میشوند.
معامله خودروهای وارداتی
محمدینیکخواه درباره چرایی افزایش قیمت این نوع خودروها نیز اظهار کرد: خودروهایی که با افزایش قیمت مواجه بودهاند، به دلیل حجم موتور آنها بوده است اما با این حال همچنان متقاضی برای آنها وجود ندارد. کاشانی از افزایش قیمت برخی خودروهای وارداتی خبر داد و گفت: معاملهای به معنای واقعی در بازار این نوع خودروها وجود ندارد و تنها بهدلیل کاهش عرضه قیمت آن از سوی نمایندگیها افزایش یافته است. او ادامه داد: برای ورود خودروهای وارداتی حدود ۳ نماینده عمده خودرو در کشور باید مجوز لازم را در این زمینه صادر کنند که آنها نیز در زمینه ارائه گارانتی با مشکلاتی مواجه هستند به همین دلیل تعداد برخی خودروهای وارداتی در کف بازار کاهش یافته است. رییس پیشین اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران گفت: خودروهای وارداتی از کیفیت بالایی برخوردار هستند و قشری که توان خرید دارند، نسبت به خرید این خودروها اقدام میکند. در نتیجه بازار خودروهای وارداتی نسبت به بازار خودروهای تولید داخل بهتر است.
کاشانی در نهایت اظهار کرد: برای آنکه قیمت خودروهای وارداتی افزایش غیرمطلوب نداشته باشد باید واردات مستمر باشد. اگر به طور ناگهانی برای ۲ تا ۳ ماه واردات متوقف شود طبیعی است قیمت آنها افزایش داشته باشد.
رکود مربوط به اقتصاد کلان است
محمدینیکخواه نیز در پایان توضیحهای خود عنوان کرد: مشکلات در این زمینه بنیادی است و تنها مربوط به این صنف نیست بلکه مربوط به اقتصاد کلان کشور است. صنعت خودرو شاخهای از این درخت تنومند است و رکود اقتصادی جامعه، تسری به این صنف نیز داشته است. او گفت: در تمام بنگاههای اقتصادی رکود وجود دارد و امیدواریم با آغاز کار مجلس دهم شورای اسلامی مصوبهای داشته باشیم که تحولاتی مثبت در اقتصاد کشور رخ دهد. در غیر این صورت شاهد شرایط به مراتب بدتر از وضعیت فعلی در بازار خودرو خواهیم بود.
نوسان قیمتی خودروهای داخلی
در ادامه این گزارش به وضعیت قیمتهای خودروها در این چند روز اخیر پرداختهایم. ابتدای هفته جاری پژو ۲۰۶ تیپ۲ با کاهش یکصدهزار تومانی به ۳۲میلیون و ۶۰۰هزار تومان رسید و در نهایت روی عدد ۳۲میلیون و ۵۰۰هزار تومان متوقف شد. در ادامه کاهش قیمت خودروهای داخلی دناای اف ۷ با کاهش ۶۰۰هزار تومانی، رنو تندر اتوماتیکای ۲ دو ایربگ با افت ۴۰۰هزار تومانی و درنهایت سمند ال ایکس با کاهش ۳۰۰هزار تومانی به ترتیب ۴۳میلیون تومان، ۴۹میلیون و ۴۰۰هزار تومان و ۲۹میلیون و ۸۰۰هزار تومان معامله شدند. اما رانا ال ایکس تنها خودرو داخلی بود که با افزایش ۴۰۰هزار تومانی به ۳۲میلیون و ۹۰۰هزار تومان رسید.
نوسان قیمتی خودروهای وارداتی
در چند هفته اخیر خودروهای وارداتی با افزایش و کاهش میلیونی قیمتها مواجه بود. به این ترتیب ۴ خودرو هیوندای سانتافهای ایکس ۴۵ دو ایربگ ۲ دیفرانسیل، اپتیما جیاف فول ۲۰۱۶ اتاق جدید، کارنز ۲۰۱۶ و پیکانتو ۲۰۱۶ با افت قیمت مواجه شدند. هیوندای سانتافهای ایکس ۴۵ دو ایربگ ۲ دیفرانسیل با افت ۲میلیونی ۱۶۳میلیون تومان معامله شد. اپتیما جی اف فول ۲۰۱۶ اتاق جدید و کارنز ۲۰۱۶ نیز با ۳میلیون تومان کاهش به ترتیب ۱۷۳ و ۱۴۷میلیون تومان معامله شد و پیکانتو ۲۰۱۶ نیز از ۷۵میلیون و ۲۰۰هزار تومان به ۶۸میلیون و ۵۰۰هزار تومان رسید. اما سراتو کوپه ۲/۰ ۲۰۱۶ ابتدای هفته با افزایش ۶میلیون تومانی به ۱۳۳میلیون تومان رسید اما در پایان هفته با افت ۷میلیونی به ۱۲۶میلیون تومان رسید. اما در پایان هفته جاری به قیمت ابتدایی خود بازگشت. در ادامه خودروهایی که با افزایش قیمت مواجه شدند؛ هیوندایای ۲۰ تیپ ۶ بود که با افزایش ۲۰۰هزار تومانی در ابتدای هفته به ۸۲میلیون و ۷۰۰هزار تومان رسید. هیوندایای ۴۰ صندوقدار نیز با افزایش ۳میلیون تومانی به ۱۷۱میلیون تومان رسید. کیا سورنتو فول ۲۰۱۶ مجهز به اتوپارک با افزایش ۵میلیون تومانی به ۲۳میلیون تومان رسید و قیمت کیا اسپرتیج فول ۲۰۱۶ نیز از ۱۵۸میلیون تومان به ۱۶۰میلیون تومان افزایش یافت. اکسنت فول کامل ۲۰۱۶ و یاریس هاچبک ۲۰۱۶ نیز هر یک با یکمیلیون تومان افزایش به ترتیب ۹۹ و ۱۰۹میلیون تومان معامله شدند.