شناسه خبر : 427339
تاریخ انتشار :
ساخت ایر بگ ماهواره ای خودرو، برای تعیین دقیق محل سانحه

ساخت ایر بگ ماهواره ای خودرو، برای تعیین دقیق محل سانحه

یک پژوهشگر جوان کشورمان موفق به طراحی وسیله ای شده است که با نصب آن در کیسه هوای خودرو، در صورت وقوع سانحه، محل جغرافیایی دقیق آن برای افراد و مراکز تعیین شده مشخص می شود.

به گزارش خودرونگارن به نقل از ایرنا، ذهن افراد کنجکاو، جسور و البته باهوش همواره در پی رفع نیاز های بشری و کمک به ساختن زندگی بهتر با تولید و پرورش افکار و ایده های جدید و نوآوری است و آرامش آنان در گرو کشفیات جدید و خلاقیت هرچه بیشتر نهفته است.
مهرداد خسروی متولد 1365 شهرستان بروجرد از جمله جوانان باهوش و جسور این مرز و بوم که دارای مدرک کارشناسی ارشد مکانیک گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه ازاد اسلامی صاحب چندین اختراع است، تاکنون 2 طرح را به مرحله نمونه صنعتی رسانده که یکی از آنها وسیله ای تحت عنوان «کیسه هوا(ایربگ) ماهواره ای خودرو» است.
این جوان نخبه که که طرح ایربگ ماهواره ای خود را بصورت مقاله ISc به چاپ رسانده، از اعضای بنیاد ملی نخبگان است و تاکنون سه کتاب تحت عناوین «از ایده تا تجاری سازی و کارآفرینی»، «تکنولوژی موتورهای پیشرفته دنیا» و همچنین «قرآن و شگفتی های جهان» را به رشته تالیف درآورده است.
کسب مدال طلا در نخستین دوره فستیوال اختراعات جهان در کشور تایوان و برگزیده ترین طرح در این دوره از مسابقات TIIPA، کسب مدال برنز در بیست و سومین دوره فستیوال اختراعات جهانی در کشور مالزی ITEX، کسب عنوان دانشجوی نمونه کشوری وزارت علوم، تحقیقات وفناوری، کسب مقام دوم جوان نمونه کشوری گروه مخترعین و مبتکرین مکانیک و هوافضا از افتخارات این جوان بروجردی است.

آمار بالای تصادفات در کشور انگیزه اصلی طراحی ایربگ ماهواره ای خودرو
خسروی در خصوص انگیزه اش از طراحی این وسیله، با اشاره به این که یکی از مشکلات فراروی اغلب افراد جامعه بحث تصادفات همراه با خسارات مالی و جانی است، گفت: موضوع مهم امدادرسانی براساس شرایط فرد و محیط اطراف و شرایط جسمانی شخص، همواره به عنوان یک دغدغه مطرح بوده که همین مسئله اساس طراحی این وسیله است.
وی گفت: ایربگ ماهواره ای خودرو با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا طراحی شده است و هنگامی که خودرو دچار حادثه می شود، با فعال شدن ایربگ این سیستم بصورت هوشمند موقعیت و محل جغرافیایی خودرو و سرنشینان را به امدادگران و کمک رسانان (S.O.S) معرفی شده ارسال می کند و نشان می دهد.
عضو باشگاه پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد افزود: این وسیله دارای یک دستگاه و پردازشگر قابل برنامه ریزی است که قابلیت ثبت اطلاعات تماسی 150 نفر را دارد و در محل مناسبی در خودرو تعبیه می شود.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال اگر سرنشینان خودرو در مکان هایی سانحه دیده دچار شوک و بیهوشی شده و خودرو در مکانی مانند پرتگاه و دره سقوط کرده و در دید عموم نباشد و سرنشینان آن از انجام هرگونه کاری عاجز باشند، یا اینکه سرنشینان خودرو دچار بیماری های مانند صرع و قلبی باشند و نیاز سریع به امداد رسانی داشته باشند، این سیستم به صورت خودکار مکان خودرو را برای افراد و مراکزی که قبلا مشخص شده اند، اعلام می کند.

با نصب ایربگ ماهواره ای در خودرو کار امداد رسانی بسیار تسهیل می شود
این جوان نخبه در خصوص مزایای نصب ایربگ ماهواره ای در خودرو با تاکید بر این که با نصب این وسیله در خودرو کار امدادرسانی به شدت تسهیل خواهد شد، بالابردن سطح ایمنی سرنشینان خودرو را از آن جمله دانست و گفت: بالا بردن سرعت عکس العمل امداد رسانی به مصدومین خودرو و استفاده از سیستم هوشمند جهت ارتقای ایمنی سرنشینان خودرو از نتایج کاربردی نصب این وسیله محسوب می شود.
خسروی افزود: ضمن اینکه شناسایی موقعیت مکانی مصدومان به امدادگران امکان را می دهد تا لوازم و تجهیزات مورد نیاز و ضروری برای آن حادثه خاص را همراه داشته باشند.
وی در خصوص این که این طرح از نمونه مشابه خارجی برخوردار است یا خیر، گفت: با پژوهش های مختلف انجام شده از جمله در ایران، پتنت و اداره ثبت اختراعات و علامت تجاری امریکا (USPOT)، نمونه خارجی این طرح مشاهده نشده است، البته لازم است ارگان های دولتی که در این حوزه فعالیت می کنند، به بنیه مالی مخترعان نیز توجه کنند چراکه اکثر آنان دانشجو و از منابع درآمدی لازم برخوردار نیستند.
خسروی در عین حال گفت: البته در حال حاضر یک شرکت خودروسازی مطرح سیستمی بنام ecall طراحی کرده است که در صورت وقوع تصادف حتی جزئی با مراکز معرفی شده تماس حاصل می کند اما به دلیل نوع طراحی و حجم زیاد تماس به مرحله تولید انبوه نرسیده است.
این جوان نخبه ادامه داد: طراحی ایربگ خودرو طرح تکمیل کننده عیوب سیستم ecall و در راستای خدمات رسانی هرچه بهتر به حوادثی که نیاز به امداد رسانی دارند، طراحی شده است.
وی با بیان این که بسیاری از طرح های مبتکران به دلیل نیاز به سرمایه گذاری بالا در مرحله ایده یا همان ساخت نمونه اولیه باقی می ماند، افزود: نداشتن بنیه قوی همچنین مخترع را از ثبت بین المللی طرح باز می دارد که البته می توان با قوی تر کردن ارزیابی و اطمینان از ارزآوری طرح ها، هزینه ثبت بین المللی از سوی مخترع را حداقل حذف کرد.

بودجه 25 میلیون ریالی برای طراحی ایربگ ماهواره ای خودرو
خسروی همچنین در خصوص میزان زمان و اعتبار هزینه شده برای طراحی و ساخت وسیله ایربگ ماهواره ای خودرو نیز گفت: بعد از تحقیق روی سیستم های ایمنی خودرو، از جمله ایربگ که تقریبا یکسال طول کشید و همچنین رعایت تمام استانداردها مبلغ 25 میلیون ریال ( 5/2میلیون تومان) هزینه شد و یک شرکت خودروسازی از این طرح حمایت مالی و معنوی داشته است. 
وی با تاکید بر این که این وسیله می تواند برای تمامی خودروهای تولید داخل و خارج کشور مورد استفاده قرار گیرد، گفت: حمایت از این نوآوری ها به طور حتم در جهت تقویت هرچه بیشتر حس اعتماد به نفس پژوهشگران داخلی و همچنین ارائه تکنولوژی جدید به کشورهای دیگر بسیار اثرگذار خواهد بود.

حمایت وزارت صنعت از این طرح، ارزآوری این طرح را به همراه خواهد داشت
خسروی در ارتباط با دلائل استفاده نکردن خودروسازان کشور از این وسیله در خودروهای داخلی و تولید انبوه آن گفت: تنها با حمایت مدیریت شرکت پارس خودرو 3 نمونه از این طرح ساخته و روی خودروهای تولیدی این شرکت نصب شد، اما به دلیل این که شرکت های خودروسازی برند سایر کشورها را تنها مونتاژ می کنند، بدون مجوز شرکت های طرف قرارداد نمی توانند این وسیله را روی خودروها نصب کنند.
این پژوهشگر افزود: لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت در این خصوص وارد عمل شده و ضمن حمایت لازم، طرح های مخترعان را به شرکت های مرتبط معرفی کند تا مخترعین و جوانان خلاق این مرزوبوم طرح ها و ایده هایشان در حد نیمه صنعتی بر زمین نماند و با همکاری خودروسازها به تولید انبوه برسد و با با ارائه طرح به خارج از کشور، برای اقتصاد ملی ارزآوری حاصل شود. 
وی با اشاره به تیراژ بالا و قابل ملاحظه خودرو در داخل کشور گفت: چنانچه از این طرح در جهت تولید انبوه حمایت شود، اشتغالزایی مناسبی به دنبال خواهد داشت ضمن اینکه می توانیم این وسیله را در خودروهای وارداتی نیز استفاده و یا به شرکت های خارجی تولید کننده ارائه کنیم.

 

 

 

 

 

 
 

نظرات

نظر شما

: : :




آرین پارس موتور

کرمان موتور

ایران خودرو

مدیران خودرو

ایلیا خودرو



پرشیا خودرو

تابلو نرخ
اینفوگرافی


کلیه حقوق این سایت برای خودرونگاران محفوظ است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

khordonegaran
Copyright © 2021 www.‎khordonegaran.ir‎, All rights reserved.