شناسه خبر : 433283
تاریخ انتشار :
6 نکته خودرویی برای دوستدار محیط زیست بودن
چطور آلودگی کمتری تولید کنیم ؟؟

6 نکته خودرویی برای دوستدار محیط زیست بودن

خودرونگاران - یکی از نکات مهم در بحث کسانی که دوستدار محیط زیست هستند ؛چگونگی استفاده از وسایلی است که در عین ایجاد آسایش محیط زیست را نیز دستخوش تخریب و آسیب می کنند؛بر همین اساس اولویت برای این افراد استفاده از شرایطی است که کمترین آسیب را به محیط زیست می زند.

به گزارش خودرونگاران ؛ همه‌جای دنیا استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، برنامه‌ریزی از پیش برای کارهای روزانه خصوصاً اطلاع از شرایط راه‌ها و مسیرهای پرترافیک شهری، پرهیز از سرعت‌های بالا، رعایت قوانین، اجتناب از رانندگی در روزهای با آلودگی هوای زیاد، پرهیز از گرم کردن اتومبیل برای مدت بیشتر از ۳۰ ثانیه، تنظیم به موقع موتور و انجام معاینات فنی جزو معمول‌ترین راهکارهای کاهش آلودگی هوا هستند.
اما این که بدانیم چه اقدامات ساده ای میتواند سهم ما در تولید آلودگی را کاهش دهد قابل توجه است به این جهت در ادامه شما را با ترفندهایی دم دستی و ساده آشنا می‌کنیم که باعث می‌شوند اتومبیل شما کم‌تر آلودگی تولید کند.

*باک بنزین را از حد مجاز پرتر نکنید

لابد شما هم دیده‌اید که بعضی‌ها باک‌شان را تا ته‌ته پر می‌کنند به اندازه‌ای که حتی مقداری از بنزین هدر می‌رود. زمانی که بنزین می‌زنید و صدای مخصوص تیک سر لوله (Nozzle) را می‌شنوید، باید دست از بنزین زدن بردارید. اما چرا؟ پاسخ این است که بنزین مایع است اما مایعی که گاز تولید می‌کند. این گاز محترقه، سمی و به شدت فرار است. در گذشته باک اتومبیل‌ها به گونه‌ای بود که امکان خروج این گاز را مهیا می‌ساخت. اینکار دقیقاً به نفع ماشین بود اما مساله اینجاست که خروج این گاز از نظر زیست‌محیطی صحیح نیست. گاز خروجی از باک بنزین تاثیر بسزایی در افزایش آلودگی هوا، تولید اسماگ (مه‌دود) و کاهش افت کیفیت هوا دارد. بنابراین ماشین‌های جدید راهکار بهتری دارند که از آن با نام محفظه بخار سوخت یا کنیستر (Fuel Vapor Canister) یاد می‌شود. این محفظه‌ی کوچک از کربن پر شده و درست مانند فیلتر عمل می‌کند یعنی بخار سمی از آن عبور کرده، آلاینده‌ها و مواد مضرش گرفته شده و سپس بخار غیرسمی خارج می‌شود. با این حال همچنان بهتر است بیش از حد بنزین نزنید چون بنزین مازاد می‌تواند به محفظه بخار سوخت ترشح و آن را اشباع کند.

*در روزهای آلوده کم‌تر از کولر استفاده کنید

روشن نگه داشتن کولر باعث می‌شود که دور موتور ماشین شما بالا بروند و در نتیجه مصرف سوخت و آلایندگی بیشتری داشته باشد. بنابراین در روزهایی که هوا خیلی آلوده است، از روشن نگه داشتن مداوم کولر  پرهیز کنید.

*از شتاب‌گیری سریع بپرهیزید

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود ماشینی آلاینده باشد، این است که سرعت اتومبیل به طور ناگهانی زیاد یا کم می‌شود. سرعت وسایل نقلیه موتوری می‌بایست کم‌کم زیاد یا کم شود. در حقیقت از شتاب‌گیری‌های ناگهانی پرهیز کنید رانندگی یکنواختی داشته باشید.

*از لاستیک‌های دوست‌دار محیط‌زیست استفاده کنید

لاستیکی که بر روی اتومبیل شما نصب می‌شود یکی از مواردی است که در کاهش یا افزایش آلودگی هوا نقش دارد. نوع لاستیک به غیر از آلودگی هوا، بر میزان مصرف سوخت اتومبیل نیز تاثیرگذار است. مهندسان نسل جدیدی از لاستیک‌ها را وارد بازار کرده‌اند که در آن‌ها میزان تولید پسماند یا همان شکست طبیعی، دفرمه شدن و تاخیر در قابلیت ارتجاع به حداقل ممکن رسیده است. به این نوع لاستیک‌ها، لاستیک‌های دوست‌دار محیط‌زیست گفته می‌شود. یکی از مشهورترین این لاستیک‌ها Ecopia EP422 از شرکت بریجستون است که بر اساس تحقیقات نه‌تنها انرژی کم‌تری را بصورت گرما از دست می‌دهد بلکه در مقایسه با لاستیک‌های معمولی باعث کاهش چشمگیر مصرف سوخت می‌شود.

*اتومبیل خود را سنگین نکنید

برای جابجایی یک ماشین با وزن زیاد، سوخت بیش‌تری نیاز است بنابراین هرچقدر که اتومبیل شما سنگین‌تر باشد آلودگی هوای بیش‌تری هم تولید خواهد کرد. اگر روی ماشین خود باربند اسکی نصب می‌کنید، اگر صندلی کودک‌تان را در هر سفر داخل شهری خالی با خود می‌برید و برمی‌گردانید، اگر لاستیک کهنه و اضافه، زنجیر چرخ با خود حمل می‌کنید، باید بدانید که شما هم در آلودگی هوا سهیم هستید.

*باد چرخ‌های اتومبیل‌تان را تنظیم کنید

آخرین باری که باد چرخ‌های اتومبیل‌تان را تنظیم کردید، کی بود؟ اگر چرخ شما کم‌باد یا پرباد باشد، در هر دو صورت موتور اتومبیل باید سخت‌تر کار کند تا نیروی محرک لازم برای آن‌ها را تامین کند بنابراین چرخ‌های پرباد و کم‌باد در افزایش آلودگی هوا نقش دارند.


نظرات

نظر شما

: : :




آرین پارس موتور

کرمان موتور

ایران خودرو

مدیران خودرو

ایلیا خودرو



پرشیا خودرو

تابلو نرخ
اینفوگرافی


کلیه حقوق این سایت برای خودرونگاران محفوظ است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

khordonegaran
Copyright © 2021 www.‎khordonegaran.ir‎, All rights reserved.