شناسه خبر : 598182
تاریخ انتشار :
آرامش به بازار خودرو باز می‌گردد؟

آرامش به بازار خودرو باز می‌گردد؟

خودرونگاران_ بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد روند افزایش قیمت خودرو که از حدود 45 روز گذشته آغاز شده و از سه هفته پیش اوج گرفته بود، در روزهای اخیر با ثبات در نرخ ارز کاهش پیدا کرده است.

به گزارش خودرونگاران به نقل از دنیای اقتصاد، برای بررسی بازار خودرو قیمت 18محصول پرتقاضای داخلی و مونتاژی در سه بازه زمانی 25دی، 10بهمن و 17بهمن رصد شده است. بر این اساس قیمت خودروهای داخلی از 25 دی تا 10 بهمن به طور میانگین 21.25میلیون تومان، یعنی 3.5درصد، افزایش داشته است و از 10بهمن تا 17بهمن‌ماه نیز بهای محصولات داخلی 14.37میلیون تومان، معادل 2درصد، افت را تجربه کرده است. با این وجود قیمت‌ها هنوز به پیش از شروع روند افزایش قیمت بازنگشته‌ است، به طوری که از 25 دی تا 17 بهمن‌ماه محصولات داخلی رشد قیمت 6.87میلیون تومانی و 1.4درصدی را ثبت کرده‌اند.


 

در مورد خودروهای مونتاژی نیز محصولات مورد بررسی «دنیای اقتصاد» از 25 دی تا 10 بهمن‌ماه به طور میانگین رشد قیمتی معادل 52.5میلیون تومان و 3.61درصد داشته‌اند. با این وجود بعد از آن و به‌خصوص بعد از 14 بهمن شاهد افت قیمت این محصولات نیز بوده‌ایم، به طوری که از 10 بهمن تا 27 بهمن‌ماه قیمت این محصولات به طور میانگین افت 18.5میلیون تومانی  و 1.32درصدی داشته است. بهای محصولات خودروسازان خصوصی نیز به پیش از افزایش قیمت بازنگشته‌ است، به طوری که بهای این خودروها به طور میانگین از 25دی تا روز گذشته 34میلیون تومان معادل 2.27درصد رشد را ثبت کرده است.

روند رشد قیمت خودرو در بازار از خروج شورای رقابت از قیمت‌گذاری آغاز شد اما با آغاز ناآرامی‌های جدید در منطقه اوج گرفت. این ناآرامی‌ها موجب شد نرخ ارز در بازار آزاد افزایش پیدا کند، به طوری که بهای دلار به بیش از 58هزار تومان رسید. بازار خودرو نیز در تبعیت همیشگی خود از نرخ ارز تحت تاثیر این موضوع روی مدار رشد قیمت قرار گرفت. اما در روزهای اخیر بازار ارز شاهد آرامش بیشتری بود و می‌توان گفت تقریبا روی 55هزار تومان ثابت مانده است. بنابراین بازار خودرو تحت‌تاثیر بازار ارز نسبتا آرام گرفته است. حال باید دید که روند کاهشی قیمت خودرو که طی چند روز گذشته شاهد آن بوده‌ایم ادامه خواهد داشت؟ پاسخ به این پرسش بستگی به دو عامل دارد؛ یکی تداوم ثبات نرخ ارز است. این موضوع تا حد زیادی به اتفاقات سیاسی، اقتصادی و بین‌المللی بستگی دارد که چندان قابل پیش‌بینی نیست.

عامل دوم تسهیلات بانکی است که شورای پول و اعتبار روز دوشنبه مصوب کرد به خودروسازان اختصاص پیدا کند. روز دوشنبه شورای پول و اعتبار اعلام کرد سقف تسهیلاتی دو خودروساز بزرگ کشور مجموعا 15هزار میلیارد تومان افزایش خواهد داشت. این موضوع می‌تواند با تقویت نقدینگی این شرکت‌ها موجب رشد تولید شود. بحران نقدینگی مهم‌ترین عاملی است که این روزها موجب افت تولید خودرو شده است. اگر خودروسازان این 15هزار میلیارد تومان را صرفا برای پرداخت بخشی از بدهی خود به قطعه‌سازان نیز استفاده کنند، باز هم با تامین سریع‌تر و بهتر قطعه می‌توانند تولید خود را افزایش داده و با عرضه آن به بازار روی قیمت‌های خودروهای داخلی تاثیر بگذارند.

از بین خودروهای داخلی که مورد بررسی قرار دادیم بیشترین رشد قیمت مربوط به پژو 206 تیپ 2 بود. این خودرو 25 دی‌ماه 535میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شد اما 10 بهمن بهای آن با 35میلیون تومان افزایش به 570میلیون تومان رسید. اما روز گذشته با تنها پنج‌میلیون تومان افت قیمت روی 565میلیون تومان ایستاد تا از ابتدای بازه زمانی مورد بررسی رشد قیمت30میلیون تومانی و 5.6درصدی را ثبت کند. در بین خودروهای مونتاژی لاماری ایما رکورد افزایش قیمت را از آن خود کرد. این محصول که 25 دی به قیمت یک‌میلیارد و 820‌میلیون تومان به فروش می‌رسید، 10بهمن‌ماه بهای آن به یک‌میلیارد و 900میلیون تومان رسید. برخلاف باقی خودروهای مونتاژی لاماری ایما بعد از 10 بهمن نه‌تنها کاهش قیمت نداشت بلکه گران‌تر شد و در نهایت دیروز در بازار یک‌میلیارد و 960میلیون تومان قیمت‌گذاری شد.


نظرات

نظر شما

: : :




آرین پارس موتور

کرمان موتور

ایران خودرو

مدیران خودرو



پرشیا خودرو

تابلو نرخ
اینفوگرافی


کلیه حقوق این سایت برای خودرونگاران محفوظ است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

khordonegaran
Copyright © 2021 www.‎khordonegaran.ir‎, All rights reserved.