به گزارش خودزونگاران ب نقل از ایسنا،جعفر مهدیزاده در نشستی خبری به ابهامات آمار رشد نقدینگی پاسخ داد و در خصوص دستکاری آمار نقدینگی گفت: در دو سال گذشته حدود 270 هزار میلیارد تومان به نقدینگی اضافه شده است که 96 هزار میلیارد تومان آن مربوط به پوشش آماری موسسات جدید است و با ساختار اقتصادی فاصله زیادی ندارد.
وی به فرآیند گسترش و افزایش پوشش آماری در بانک مرکزی اشاره کرد و در پاسخ به این ابهام که گفته میشود پول موسسات اعتباری نزد بانکها است پس چگونه با افزایش پوشش آماری، رشد نقدینگی افزایش مییابد، گفت: موجودی نقدی که عملا موسسات اعتباری نزد بانکها قرار میدهند بسیار کمتر از سپردهای است که در ترازنامه آنها پذیرفته شده است، لذا توجه به این موضوع میتواند پاسخگوی بسیاری از ابهامات در خصوص ساماندهی اطلاعات موسسات جدید باشد.
مهدیزاده گفت:موجودی نقدی که در بانک شکل گرفته، برای موسسات اعتباری به شکل یک سپرده نزد سایر بانکها نگهداری می شود تا پاسخ نقدی مشتریان از طریق وجوه نقدی که در بانکها سپرده شده است داده شود. بر این اساس این سپرده ها در آمار بانک های دیگر وجود داشته است.
مدیر اداره بررسیها و سیاست های اقتصادی بانک مرکزی تصریح کرد: موسسات اعتباری قبل از ساماندهی سپردههایی نزد بانکها دارند که حجم آن بسیار کمتر از حجم سپردههایی است که از بخش غیردولتی و مردم دریافت کردهاند، بنابراین عملا سپرده بانک بزرگ و ترازنامه بانک حجیم شده ولی مبلغ سپرده آنها نزد سایر بانکها به مراتب کمتر میشود.
وی در خصوص فرآیند پوشش آمار نقدینگی در سال های 1392 و 1393 توسط بانک مرکزی، گفت: اطلاعات بانکها بعد از دریافت مجوز از بانک مرکزی در سیستم پولی و بانکی درج میشود، اما موسسات اعتباری به دلیل طولانی شدن آغاز فعالیت بعد از دریافت مجوز، اطلاعات آنها با تاخیر در آمار نقدینگی ارائه میشود.
مهدیزاده ادامه داد: آمار بانکها و موسسات اعتباری جدید در سال 1392 در دو مرحله در محاسبات نقدینگی توسط بانک مرکزی وارد شد و براین سال در سال 1392 دو مرحله افزایش پوشش آماری داشتیم که یکی در آبان ماه و با ادغام دو موسسه صالحین و پیشگامان آتی در بانک آینده و دیگری در آذر ماه و بعد از اینکه اطلاعات آماری پنج بانک خاورمیانه، بینالمللی کیش، قرضالحسنه رسالت ، ایران ونزوئلا و ایران زمین محاسبه شد، بود و در این دو مقطع آمار نقدینگی بانک مرکزی افزایش پیدا کرد.